Over Ons

Boomkwekerij BijLudo

Geschiedenis BijLudo

De wortels van Boomkwekerij BijLudo vinden voor het eerst hun weg in 1983. In dat jaar is de boomkwekerij opgericht onder de naam boomkwekerij P.J.C. van den Broek. De oude boerderij had al enkele jaren geen boerderij functie meer en de eerste Buxus Sempervirens planten vonden hun weg in de volle grond. Jarenlang is het bedrijf zorgvuldig stap voor stap opgebouwd tot het bedrijf wat er nu staat.

Groei BijLudo

In het jaar 2007 is zoon Ludo, na eerst zelf op andere kwekerijen en bij hoveniers in dienst te zijn geweest, voor vast op de kwekerij begonnen. Met de verfijnde kennis van vader en de gedreven kracht van zoon ontstaat er een sterk team. Samen laten zij de kwekerij groeien en bedienen menig klant, van particulier tot groot zakelijk. Zij besluiten dan ook dat het tijd wordt voor vernieuwing. De oude schuur wordt afgebroken en er verrijst een nieuwe moderne schuur die van alle gemakken is voorzien. Machines en Buxus Sempervirens planten vinden hierin hun weg.

Begin 2012 is het tijd voor de volgende stap. Boomkwekerij P.J.C. van den Broek wordt overgenomen door Ludo. Ludo heeft voorgaande jaren voldoende kennis opgedaan om deze stap te maken, de Buxus Sempervirens is hem bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Dit was dan ook het moment om de naam van het bedrijf aan te passen in Boomkwekerij BijLudo. Een nieuwe look, een nieuwe naam, maar met dezelfde mensen, kwaliteit en service. De passie voor het vak en de plant zet zich voort in een volgende generatie.

 

Machinaal snoeien BijLudo

 

 

 

 

Sinds begin 2014 beschikken wij over een Ezendam Globus vormsnoeimachine. Met deze machine zorgen wij voor een strakke constante kwaliteit van onze bollen. Doordat de bollen minimaal twee keer per jaar gesnoeid worden zijn ze vol en compact.

De vormsnoeimachine is makkelijk wendbaar en te vervoeren. Om die reden zijn wij in staat om ook voor collega kwekers het snoeien te verzorgen. Heeft u bollen op uw kwekerij en zou u het snoeien graag uit handen geven? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij komen graag bij u langs.